الف: بعضى منتظران فقط طالب ظهورند و قلباً آرزو دارند که اى کاش با تشکیل دولت کریمه حضرت ولیعصر(عج)حقّ حاکم مىشد و باطل از بین مىرفت. آنها حاکمیت حق را انتظار می کشند ولى در مقام عمل در زندگى شخصى حاضر به اجراى حقّ نیستند و چه بسا در کارهاى شخصى دنبال باطل مىروند و از پس هواهای نفسانی خود بر نمی آیند؛ لذا انتظار ظهور، در حد ذهن و خیال آنهاست.
ب: دسته دوم، منتظرانی هستند که هم قلباً خواهان دولت حَقّه امام زمان(ع) هستند و هم عملا به حقّ عمل مىکنند. اینان زندگى شخصى خود را با خواسته های حضرت منطبق مىکنند و مىکوشند در زندگیشان حرام و باطلی راه نیابد، ولى این گروه نیز آنقدر جرأت و همّت ندارند که در مقابل هر باطلی قیام کنند و از هرحقی دفاع.
ج: اما گروه سوم آن دسته از منتظرانی هستند که واقعا در اقلیّتند و به ندرت ، یافت مىشوند. اینها علاوه بر این که قلباً و عملاً منتظرند و طالب تشکیل حکومت حقّ حضرت مهدی(عج) هستند، در عین حال، در برابر باطل ایستاده و فریب زر و زور و تزویر را نمی خورند و به هیچ قیمتی تن به ذلت و خواری نمی دهند در عقیده و عمل و عکس العمل خود استقامت می نمایند و از جهاد در راه خدا (جهاد اکبر و جهاد اصغر و جهاد کبیر) استقبال می نمایند، تا آنجا که در این راه حتی از جان و مال خود هم گذشته و در راه احیاى حقّ و فراهم آوردن شرایط ظهور هرگونه سختی را متحمّل مىشوند، و در سایه وجود پربرکت این افراد است که پرچم حقّ ، همیشه سربلند و سرافراز و پابرجامانده وهیچگاه از اهتزاز نمی افتد و این منتظران و احیاگران و حافظان حق تا ظهور حضرت صاحب الامر لحظه ای از سعی و تلاش و مجاهدت در این عرصه باز نمی ایستند، و قطعاً می توان گفت که اینان مصداق این آیه از قرآن هستند که خداوند می فرماید:
«…لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِیَعٌ وَ صَلَواتٌ وَ مَساجِدُ یُذْکَرُ فیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثیراً وَ لَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزیزٌ » «…اگر خدا بعضى از مردم را به بعض دیگر دفع نمىکرد دیرها و کلیساها و کنشتها و مسجدها که نام خدا در آن بسیار یاد مىشود ویران مىشد، خدا کسانى را که یارى او کنند یارى مىکند که وى توانا و نیرومند است ».
امام صادق(ع) میفرماید هر کس میخواهد قائم ما را درک کند این دعا را بخواند:
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَهَ وَ النَّصْر …. اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّینَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِینَ إِلَیْهِ فِی قَضَاءِ حَوَائِجِهِ وَ الْمُحَامِینَ عَنْهُ وَ السَّابِقِینَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه)( ((بحارالأنوار/ ج ۵۳ /ص ۹۶
پست های بیشتر
📖یک جرعه قرآن در روزهای رمضان
کارنامه ی انبیاء
انس با قرآن، تکامل عقلانیت، معنویت و عدالت(۲۹_ بخش پایانی)