ماه ذی الحجّه مناسبات بسیار مهمی در خود جای داده است؛ از جمله اولین روز این ماه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه(س) میباشد. اتفاق بسیار مهمی در تاریخ اسلام در سال اول هجرت.که پرداخت به این قضیه و جریان این ازدواج خجسته و مبارک، الگوها و ارزشهای دینی را برای خانواده ها مشخص کرده و پیروی از این الگوها سعادت و خوشبختی را برای زوجهای محترم به ارمغان خواهد داشت.
امر ازدواج امری بسیار مهم و مقدس در دین اسلام بشمار میرود، بطوریکه خداوند متعال در قرآن کریم به این امر و نظام زوجیت قسم یاد فرموده است:
«والشفع…» «قسم به زوج…»
ازدواج و تشکیل کانون خانواده در مقطع حساس عمر انسان، یک آغازمحسوب شده و شروع حیاتی جدید است که با یک انتخاب و گزینش رقم میخورد و میتوان این مقطع را تغییر وتقدیر و دگرگونی و شب قدر زندگی مشترک نامید، لذا به لحاظ اهمیت موضوع، هم دشمن و هم دوست برای این نظام برنامه ریزی دارد و امروز نظام علوی و فرهنگ فاطمی بر تقویت بنیه این خانواده حرفها و مدلها دارد و نظام غربی و ضد علوی و فرهنگ عایشی بر علیه و تضعیف این کانون مقدس نقشه ها دارد. لذا معرفت به فلسفه ازدواج و اهمیت موضوع در هر مقطعی انسان را برای یک زندگی موفق رهنمون است، که در این راستا چند سوال نیاز به طرح می باشد:
ایجاد این کانون به چه شکل باید صورت گیرد؟
مبنای تشکیل آن بر چه چیز باید استوار باشد؟
آیا دختر و پسر باید خود مستقیم ارتباط برقرار کرده و مستقلا تصمیم بگیرند؟
آیا پدرو مادر باید اینکار را برای جوان انجام دهند؟
آیا پدر و مادر باید برای فرزند همسر انتخاب نمایند یا همفکری و مشورت دهند و و زمینه انتخاب را فراهم نمایند؟
و زمان مناسب برای ازدواج چه زمانیست؟
هر یک از سوالات فوق جوابهای مهم و دقیق می طلبد، که در ادامه این مطلب، به یکی از سوالهای فوق پاسخ داده می شود: در پاسخ باید گفت ۵ ویژگی برای مناسب بودن زمان ازدواج لازم می باشد که با داشتن این پنج مورد، اقدام به ازدواج در زمان بسیار مناسب و بجا خواهد بود. این موارد عبارتند از :
استقلال عاطفی و به عبارتی عدم وابستگی عاطفی به پدر و مادر، توضیح بیشتر اینکه زمانیکه دختر و پسر بتوانند تصمیمات شخی را خود گرفته و مسئولیت این تصمیم گیری را بر عهده بگیرند یعنی این گزینه در وجودشان محقق شده و این شرط برای ازدواج را حائز شده اند.
درک واقعی از ازدواج؛ بعبارت دیگر جوانی که قصد ازدواج دارد باید جواب معقولی برای این قصدش داشته باشد. جوابهایی از قبیل کسی مرا درک نمی کند، اختلاف پدر و مادر؛ رفع تنهایی، خواستگار پولدار یا خوش سیما جوابهای معقولی برای این گزینه نیستند و بایست این جوان بداند که که فلسفه ازداج یعنی رشد و پیشرفت روحی و معنوی
ایفای نقش زن یا مرد بطور مطلوب و مورد پسند؛ یعنی چه دختر و چه پسر در زمانی ازدواج کند که بتواند از عهده نقشش در زندگی برآید.
برخورداری از سلامت روحی و روانی(عدم افسردگی، داشتن تعادل نسبی نسبت به مسائل پیرامون
استقلال مالی و بعبارتی بنیه اقتصادی که این شرط مختص آقایان می باشد به گونه ای که بتواند هزینه های زندگی را تامین کند و وابسته به امکانان مالی پدر و مادر خود نباشد.
وجود اینموارد شخص را برای ازدواج حائز شرایط کرده و درصد قابل توجهی از موفقیت در آن زندگی که با این شرایط تشکیل شده دیده می شود.
به امید ازدواجهای موفقیت آمیز برای جوانان عزیز
………………………………………….
۱ وابستگی با دلبستگی مفاوت است
پست های بیشتر
📖یک جرعه قرآن در روزهای رمضان
کارنامه ی انبیاء
انس با قرآن، تکامل عقلانیت، معنویت و عدالت(۲۹_ بخش پایانی)