غدیر شناسنامه اسلام و سند حقانیت دین اسلام و نتایج رسالت پیامبران الهی است. غدیر اعلان و اعلام ولایت است، ولایت شاه مردان علی بن ابیطالب(ع)، ولایتی که نه دوست داشتن دین و ولیّ دین، بلکه چیزی بالاتر از محبت و عشق. اکسیری که میتوان گفت درخواص مختلفش دشمن و مخالفش نیز به آن اقرار و اعتراف کردند، هر کس بنسبت مرام و مسلک خودش..
یکی معترف به تدبیرش
یکی معترف به عبودیتش
یکی معترف به قضاوتش
یکی معترف به علمش، مناجاتش، محبتش، تواضعش، کرمش …… و همه و همه بخاطر این است که او با حق است و حق هم با او.
آری غدیر معرِّف این یگانه مرد روزگار برای “امیری” بر مردمان روزگار شد. و لقب “امیرالمومنین” وامدار علی(ع) شد تا روز بازپسین. امیری و امیر المومنین شدن در غدیر اتفاق افتاد و این نکته عطف ولایت و ولیّ امری یازده ستاره دیگردر آسمان امامت گردید.
پس غدیر هیچگاه در یک واقعه تاریخی خلاصه نشده و نخواهد شد، غدیر زنده است و جریان دارد. غدیر ابلاغ حکم حاکمیت مطلق حق تا آخر جهان است . غدیر پنهان نیست، که بارها و بارها توسط دوست و دشمن، شیفته و مخالف در محافل و مجالس، در جریانات تاریخی بیان و تعریف شده، غدیر روشنتر از هر نوری و واضح تر از هر صوتی در فضای جهان پیچید و نمایان گشت، اما …
آنچه همچنان غریب و مظلوم است و دلها آماده پذیرشش را نیافته ولایت است و حاکمیت غدیر در دلهای جهانیان. ولی به چه دلیل؟
به دلیلی که “ولایت” هم مورد کج فهمی کوردلان شد و ولایت را دوست داشتن تعبیر نمودن نه اطاعت و قبول سرپرستی، ولایت دوست داشتن نیست که همه دوست دارند، ولایت بریدن از هر حبّی و حرفی و جلوه و زینتی است. ولایت علی(ع) امتداد توحید است و زدایش بتها و راست کردن قامت وکنار زدن طاغوتهای درون و برون .
ولایت علی، حاکمیت حق است و شکل گیری حتی جزئیترین حرکتها با امر و دستورعلی(ع) چراکه نخست حکم:
«النَّبىُ أَوْلى بِالمُؤمِنینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ» و سپس ندای پیامبر بر ابلاغ حکم « مَنْ کُنْتُ مَولاه فَهذا عَلىٌّ مَولاه» شنیده شده و امروز همان بانگ بلند است…
پذیرش حاکمیت علی (ع) و حاکم شدن غدیر در روزگار، بغیر از تحسس زینت و زیبایی حاکمیت حق و در پی آن شهود یوم مشهود، میسور نیست. باید این جلوه و زیبایی حس شود باید این عشق ومحبت آسمانی درک شود و باید این پیام ربّانی در دل بنشیند
«… الیوم أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا…» و قلب شاهدی باشد بر آنچه که در غدیر مشهود شد، تا شهادت دهد به «علیّا ولیّ الله» و «علیّا و ابناءهم جمیعا حُجَجُ الله» .
آری غدیر مقامی است که امروز هم موجودیت دارد، چراکه حاکمیت حق دائمی است و پایدار. غدیر مقامی است که یارانی چون سلمان و مالک و مقداد و ابوذر و عمار می طلبد، غدیر مقامیست که شهودش، با ردای رسالت در دوش داشتن ومدال وظیفه و خدمت بر گردن اندختن و بازیگری مخصوصا درصحنه های پرتلاطم زندگی حاصل شدنی است. شهود غدیر، رفتن به سراغ تنها یادگار غریب و مظلوم و مضطرّغدیر و حاکمیت غدیر را در زندگی داشتن و آماده سازی برای حاکمیت جهانی غدیر است. و تنها بازمانده از غدیر همویی است که برای باز پس گرداندن هزینه ای که در عاشورا داده شد، منتظر آن غدیریانیست که در پی حق باشند و در برابر حق گردن نهند و تابع و تسلمیش شوند، آری همآنانکه نشستن و برخاستنشان، گفتن و شنفتنشان، دوستی و دشمنیشان و…. همه و همه بر مدار “امر ولیّ امر” بچرخد که چنین است به ولایت رسیدن و ولیّ و سرپرست داشتن و حاکمیت حق را بر صفحه گیتی نشاندن و همه در یک جمله “شاهد بر غدیر شدن”.
و چه حسّی بالاتر از حسّ لذت فرمانروایی حق در حیات و چه شهودی بالاتر از شهود حق پذیری و جلوهای آن در حیات و ممات.
سلام بر غدیر، سلام بر جان پیغمبر و ساقی کوثر
سلام بر امیر المومنین و ابناء طاهرینش
وسلام و تبریک غدیربر یگانه باقیمانده غدیر
منبع: جلسات سحاب اندیشه با موضوع شهود غدیر
پست های بیشتر
سوال دینی تعهد دینی
رواج بازار مکّاره شبهه…
پایان متفاوترین ماه….