آخر الزمان و تبعات و ویژگیهای این زمانه بقدری حساس و خطرناک میباشد که لازم است در این دوران به این اندیشید که:
⬅️ چگونه با تعدیل گرایشها و خواستهها میتوان فقط به ظهور اندیشید و غم و غصههای حضرت را کم کرد؟
⬅️ چگونه حق را دانست که رضایت حضرت در آن است و باطل را تشخیص داد که مورد سخط حضرت است؟
⬅️ چگونه باید با دوستان حضرت سلم داشت و با دشمنان حضرت در حرب شد؟ و تاریخ گویای هر دو طیف انسانها در برابر امام زمانشان هست و عاقبت آنها هم بوضوح بیان شده است.
برای پاسخ یافتن به این سوالها و ورود عملی جهت وفای به عهد چهارگانه، شرکت در جلسات و هیئتها راهکار مناسبی است. طبق روایات سید المجالس، مجالس الشیعه است، که مصداق این مجالس، هیئت میباشد.
حال باید دید که چگونه از این هیئت میتوان بهرهمند شد که عهد شکنی اتفاق نیفتد، که این عهد شکنی چنانچه در مطالب قبلی بیان شد، مساوی با شکستن انسان خواهد بود و در نهایت افتادن به حیرت و ضلالت.
منازل دهگانه و نقش دهگانه هیئت، موضوعی است که برای وفای به عهد و ادای مزد رسالت، عامل اجرایی مناسبی است.
اما منازل و جایگاه هیئت چیست؟
۱⃣ اولین منزل: مجلس ندبه را محراب دعا و دعوا دانستن، بدین نحو که با ایجاد ارتباط فردی و جمعی برای فرج دعا کرده و اگر در دعا اثری دیده نشد، شروع به دعوا با نفس شود که چرا دعا اثر ندارد؟
سپس علتیابی نموده و آنها را احصا، و بدین ترتیب نفس خود را عقاب نمود که چرا چنین … ؟
چرا حال گریه نیست اما با این حال فراز «هل من معین فاطیل معه العویل و البکاء» خوانده میشود؟!!!
۲⃣ دومین منزل: سفینه دانستن هیئت است، «سفینه الحسین اسرع و اوسع».
کشتی دانستن یعنی سوار بودن در کشتی با آداب و اصول آن. بعبارتی نه تنها مواظب خود و حرکات خود باید بود بلکه مراقب حرکات و سکنات بقیه هم بوده تا اگر کسی خواست به کشتی آسیب برساند ممانعت و جلوی آن گرفته شود، چراکه در حقیقت عمل اشتباه یکفرد، به همه آسیب خواهد رساند.
انسان خواسته ناخواسته در حال حرکت هست، لذا چه بهتر که سوار در سفینه حسینی و مهدوی شده و با جان و تن سالم این مسیر را طی نماید.
امر بمعروف و نهی از منکر و حساسیت نسبت به همنشینهای خود داشتن، از اصول سوار شدن در کشتی میباشد.
۳⃣ سومین منزل: هیئت، کهف محبّین و کهف اصحاب است.
کهف بمعنای پناهگاه و غار میباشد. وجه تشابه هیئت با کهف، آرامش داشتن و دارای اسرار بودن غار است. غار جای اعجاب و تعجبهاست. اگر چنین حالی در ندبه برای فرد منتظر نیست، باید به منزل اول یعنی محراب دعوا برگردد که چرا شامّهها از کار افتاده و یا چرا شاهد اسرار و اعجاب، در ندبه نیست؟
چه آلودگیهایی گرفتار کرده؟
چرا تعجبها و به اسرارها دست یافتن از ندبه، رخت بربسته؟
۴⃣ چهارمین منزل: هیئت، مجمع عشاق است. یکی از ویژگیهای مجمع این است که در مجمع تماشاگری معنی نداشته، همه بایست نقشی فراخور خود، ایفا نمایند.
و دومین ویژگی مجمع این است که اعضای مجمع در مجمع، حرفی برای گفتن دارند، دلنوشته و گزارش کار و یا پیشبینی آینده.
۵⃣ پنجمین منزل: هیئت، قرارگاه جهاد کبیر است. در این جایگاه، افراد بفکر خود نیستند بلکه در پیدا کردن و تفحص نقشههای دشمن میباشند. جهاد کبیر یعنی جهاد فرهنگی. مثلا در قرارگاه گفتگو و بررسی بر سر مدهای لباس طراحی شده توسط دشمنان، و یا طرح و بررسی شبهات مهدویت در این مجالس و یافتن راههای مقابله و مبارزه انجام میگیرد؛ و لازمه ورود به جهاد فرهنگی، داشتن تعصب و غیرت دینی است.
برای موفقیت در عمل به میثاق و پرداخت مزد رسالت با عنصر مودت، باید به این منازل در هیئت جایگاه بخشیده و اثرات آن را نمایان کرد.
ادامه دارد…
پست های بیشتر
📖یک جرعه قرآن در روزهای رمضان
کارنامه ی انبیاء
انس با قرآن، تکامل عقلانیت، معنویت و عدالت(۲۹_ بخش پایانی)